vrijdag, september 01, 2006

We zijn zwervers!

Sinds 10:00 vanochtend is het officieel: we zijn nu een echtpaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. We zijn ons huis uitgezet door de makelaar. Ons hele hebben en houden (tenminste, dat wat niet in de container, naar de kringloop of naar de stort Cor is gegaan) zit nu in onze auto met verlopen APK. We hebben niet eens een bed meer. Gelukkig zijn Emma’s ouders in Wijchen (bij Nijmegen in de buurt) zo vriendelijk om ons tijdelijk onderdak te verlenen, dus we hoeven tenminste niet op de auto te slapen.

Vanochtend was het nog wel even stressen om de boel op tijd klaar te krijgen… na de drukte op maandagochtend waren we dermate gevloerd dat we op maandagmiddag en dinsdag niet al te veel hebben uitgevoerd. En daar hebben we nu natuurlijk spijt van. Maar goed, de overdracht ging prima, en daarna hebben we nog een ronde door Eindhoven gemaakt. We kregen het voor elkaar om een half uur na sluitingstijd bij het gemeentehuis op de stoep te staan om ons bij de gemeente uit te schrijven. Dat doen we dus maar schriftelijk. Onze planning blinkt de laatste dagen uit door het staan voor dichte deuren :-/

Aan het eind van de middag zijn we Eindhoven voorgoed uitgereden richting Emma’s ouders. Dat was toch wel een beetje een vreemd gevoel. De rit was trouwens een belevenis op zich. De auto zat tot de nok toe vol met 4 koffers, 3 dozen, een gereedschapskist, een viool, twee dekbedden, een paar planken hout, een luchtbed, een zak vuile was en een zak vuilnis (tja, wat heb je als zwerver zoal bij je). Het was dus rijden op de buitenspiegels, met een auto zo zwaar beladen dat hij helemaal een beetje schommelde, terwijl Emma zat op een dekbed en er een op schoot had, want achterin paste het echt niet meer. In Wijchen aangekomen hebben we alles uitgeladen, naar boven gesleept en nu woont Emma dus weer thuis.