zondag, september 03, 2006

Alle NZ-o-fielen verzamelen!

Vandaag zijn we naar een “Nieuw Zeeland meet” geweest. Een watte??? Een bijeenkomst van Nieuw Zeeland gekken, zeg maar. Op het internet zijn verschillende forums en nieuwsgroepen gewijd aan Nieuw Zeeland, bijvoorbeeld http://nieuwzeelandforum.nl, http://emigrerennaarnieuwzeeland.nl of http://move2nz.com/.
Veel deelnemers aan deze forums denken na over emigratie, zijn in het proces van emigratie, of zijn al ge-emigreerd en zitten al in Nieuw Zeeland. Door informatie uit te wisselen over hoe je nu een leven in NZ opbouwt, of wat voor documenten je allemaal nodig hebt om te kunnen emigreren etc. kun je een hoop van elkaar leren. En na alle heen en weer geschrijf is het ook leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten. En zo’n ontmoeting was dus vandaag, voor ons nog net op de valreep voordat we vertrekken.

De ontmoetingsplaats was in Villa Sonsbeek te Arnhem. Vanaf Wijchen niet zo’n afstand, maar er kwamen mensen tot vanuit Steenwijk toe! Erg mooi wandelpark om de villa heen, en ook een mooie zaal waar we zaten. Ik moet zeggen dat het erg leuk is om nu eens gewoon een hele middag lekker over Nieuw Zeeland te kunnen kletsen zonder dat je gesprekspartners erbij in slaap vallen. Weer het nodige geleerd over solliciteren in NZ, en ook weer wat nieuwe mensen ontmoet. Ook een aantal die net zoals wij naar Christchurch willen gaan wonen. Het lijkt me leuk die straks in NZ weer te ontmoeten als iedereen ge-emigreerd is en te zien hoe het iedereen vergaan is.

1 Comments:

At 19:47, Anonymous Anoniem said...

he Erwin en Emma,
ik heb je weblogadres aan een vriendin gestuurd die in NZ woont in Auckland. altijd weer leuk om andermans avontuur te lezen.

Racham, foei! jouw opmerking is bedrog en aanzetten van jongeren tot bedrog. de kluit belazeren heet dat in goed Nederlands.

 

Een reactie posten

<< Home