donderdag, juni 11, 2009

Lekkerrrr

Toen we hier in 2002 op vakantie waren hadden we het al ontdekt... ze kunnen hier dingen er erg lekker uit laten zien en erg smerig laten smaken. Zo hadden we een pak "mixed slices" gekocht.

Een slice is een soort roze koek, maar dan met steviger deeg, niet rond maar vierkant, en de topping is niet roze en vaak veel zachter. Eigenlijk lijkt een slice dus helemaal niet op een roze koek, maar goed :-)

In ieder geval, we hadden een pak met allemaal verschillende smaken want dat vonden we leuk om uit te proberen. Eén van de slices had een mooie bruine topping. Caramel, denk je dan in je onschuld. Bleek het een hot ginger slice te zijn, een hartig-heet naar gember smakend gebeuren. Ik kan je verzekeren, als je caramel verwacht, smaakt dat dus erg vreemd.

Sinds we hier wonen hebben we al regelmatig opnieuw dit soort verrassingen meegemaakt. Tja, de smaak van de Kiwi is gewoon anders dan die van de Nederlander (probeer een Kiwi maar eens drop te voeren), en soms is dat een leuke verrassing, maar soms valt het ook tegen. Maar ja, dat is het risico - en het leuke - van in een ander land gaan wonen.

Zo kwam Emma van de week een pak "Custard Squares" (custard blokken) tegen. Custard is een soortement van stevige vanillevla. Deze blokken hadden wat deeg van onderen en van boven, met een witte topping er bovenop. Ze hadden dus een hoop weg van tompoezen, en Emma is helemaal wild van tompoezen. Dus met een bonzend hart van verwachting nam ze een hap... yuck.

De custard in dit gebakje is niet lekker smeuïg, nee het is hartstikke stijf zoals in een drilpudding. Je kunt het gewoon met je vingers vastpakken en dan duw je er niet eens een deuk in. Laat maar...