woensdag, juli 28, 2010

Wij verhuizen terug naar NL

Zoals je misschien uit eerdere berichten nog weet stond ons huis te koop. Dat stond te koop omdat we namelijk hadden besloten om terug te verhuizen naar Nederland.

Oh schrik! Waarom ga je nou weg uit zo'n paradijs en kom je terug naar het koude gure Nederland waar ze maar geen regering kunnen vormen en er tegenwoordig in de winter 3 maanden sneeuw ligt? :-)

Tja, het is hier inderdaad erg mooi en het weer is meestal ook heel aardig. Maar mooie uitzichten is niet alles. De menselijke factor speelt ook mee en voor Emma heeft uiteindelijk de familie (22 stuks maar liefst) de doorslag gegeven. Je weet vantevoren nooit hoe belangrijk zoiets voor je is en nu weten we het: behoorlijk belangrijk. Vooral met een kleine Tobin die om ons heen huppelt en in NL niet alleen een Opa&Oma, maar ook nog 6 ooms + tantes heeft en een hele berg neven en nichten.

Daarnaast sloot Emma's werkervaring in NL niet echt aan op het baanaanbod in NZ, waardoor ze eerst een paar jaar flink onder haar niveau heeft gewerkt en nu al een half jaar helemaal zonder werk zit, waarbij ze tijdens sollicitaties steevast te horen krijgt dat ze te hoog is opgeleid. Maar waar ze wel voor is opgeleid kennen ze hier weer niet... een beetje een vicieuze cirkel dus. En ja, een leuke uitdaging in het werk is ook erg belangrijk.

En de shampoo natuurlijk, dat die op zou raken zagen we al een tijdje aankomen.

Intussen is ons huis, een beetje later dan verwacht, verkocht. Dus baan opgezegd, tickets geboekt, en dinsdagochtend 14 september landen we in Nederland. Hellooo fietsen, snel internet, goudse kaas, rosbief, filet Americain en Babi Pangang :-)

Labels:

2 Comments:

At 14:11, Blogger Hanneke said...

Nou ja zeg, terug gaan vanwege de shampoo he! ;)
Maar we snappen het wel hoor, als 'het' eenmaal trekt dan is er geen houden aan.

 
At 23:49, Anonymous Anoniem said...

mmmm, 3 jaar uitgehouden?
Mijn vrouw had ook na 3 jaar heftige heimwee, en is met onze 2 dochters vooruitgegaan naar NL vanwege de start van het nieuwe schooljaar in NL.
Ik bleef achter om het huis te verkopen.
Dat lukte niet erg, gelukkig want na 3 maanden in NL kwamen ze alle drie terug naar het toch veeeel betere NZ
Bekenden van ons maakten het nog doller door na 3 jaar in NZ hun huis en zaak te verkopen ( zij had heimwee, familie, etc.), te vertrekken naar NL en na 2 weken weer terug te zijn in town! ( de container konden ze in Singapore laten omkeren )
M.a.w. je weet maar nooit...

Succes in NL, Dirk

 

Een reactie posten

<< Home