zondag, januari 06, 2008

Meeuwendiarree

Patat… de Nieuw Zeelanders denken volgens mij dat ze het zo ongeveer hebben uitgevonden. Ze zijn in ieder geval erg trots op hun “Fish and Chips” zaken, waar je vaak ook de NZ’se specialiteit kunt krijgen: een witbroodje met een halve centimeter roomboter, belegd met… friet!!! Die friet is dan vaak ook nog in varkensvet gebakken. De verzadigde vetten spetteren van je bord af... En dan vragen ze zich af waarom het percentage hartklachten en darmkanker hier zo hoog is.

Maar goed, er zijn hier ook veel frietzaken die gerund worden door Aziaten, en die zijn vaak erg goed want Aziaten weten hoe ze moeten frituren. Dus daar halen we meestal onze maandelijkse portie friet.

Nou krijg je de friet hier niet in bakjes, maar in opgevouwen kranten. Een beetje net alsof je een visje bij de markt haalt, alleen dan met friet erin ipv. vis. Ook de portie was even wennen. De kleinste hoeveelheid die je hier kunt krijgen is 1 Scoop (één schep). Zo’n schep kost ongeveer 85 Eurocent. Kan nooit veel zijn, denk je dan. Laat je daar nou toevallig met drie personen ruim van kunnen eten… Ongelooflijk!

Een paar dagen terug was het mooi weer, en toen zijn we friet gaan halen om op het strand op te gaan eten. Tot nu toe was ik altijd degene die de friet haalde. Emma bestelde in de frietzaak in haar onwetendheid dus TWEE SCHEPPEN friet. Gelukkig hebben we een stationwagon anders paste het er niet in, man man wat een hoeveelheid.

Op het strand aangekomen wisten de meeuwen al hoe laat het was want ze kwamen met z’n allen dicht om ons heen staan. We voelden tijdens het eten ons een beetje als in de film “the birds”… wel erg bekeken. Maar ze hebben hun trekken nog wel thuis gekregen want nadat we onze porties ophadden hebben we ze de rest he-le-maal opgevoerd, het equivalent van zo’n 6 Nederlandse grote porties friet.

Die meeuwen zullen de volgende dag wel aan de dunne gegaan zijn. Dat terwijl vogelpoep toch al zo vloeibaar is. Hoe zou meeuwendiarree er eigenlijk uitzien?

Labels: