maandag, september 03, 2007

Dag huisje aan de rivier...

Nou, het schilderen is gelukt. Na drie lagen dekte het, dus dat is mooi. Toen hebben we alles stukje bij beetje verhuisd want ons nieuwe huis is maar op 10 minuten rijden van ons oude huis af.

Op 25 augustus zijn de grote dingen overgegaan, en daarna zijn we nog bezig geweest in de tuin van het oude huis. Wij zijn nl. niet van die tuiniers en de tuin begon toch de trekken van een natuurtuin te vertonen. Dat terwijl hij afgezien van het vat vuilnis er toch best strak bijlag toen we in het huis kwamen, dus dat moest wel weer even in de oude staat hersteld.

Nadat de laatste losse dingetjes uit het huis waren meegenomen en de kamers schoongemaakt (maar de vloerbedekking dus niet professioneel gereinigd zoals ze hadden gewild) heb ik nog even een laatst rondje door het huis gemaakt om te kijken of we echt alles hadden meegenomen en om nog even na te mijmeren voordat ik de deur voorgoed achter me dicht trok.

Dag huisch, dag lieve oude woningh, aan den rivier… Het waren toch wel een leuke negen maanden waarin er verschillende evenementen bij ons door de straat kwamen, en we elke zaterdag wakker werden met roeiers die op de rivier aan het trainen waren. En waar we zittend op de veranda schitterende zonsopgangen en -ondergangen hebben gezien.


Ik denk dat we dat toch wel erg gaan missen in ons nieuwe huisje midden in de stad vlakbij een drukke straat. Maar hopelijk is het nieuwe huis niet zo koud als dit huis, want we hebben in de winter in slaapzakken op de bank TV zitten kijken. En dan was het nog niet eens een strenge winter. Wat we ook niet gaan missen is een douche met een prietstraaltje die er 4 HELE MINUTEN over deed om warm te worden, en breedbandinternet dat langzamer was dan de telefoonlijn (echt!) Maar al met al was het toch een leuk avontuur in dit huisje.

Toen ik de sleutel ging inleveren vroegen ze bij het verhuurbedrijf of ik het borgformulier al getekend had. Het is hier nl. zo dat de borg niet door de verhuurder wordt vastgehouden, maar die wordt in een of ander regeringsfonds gestort. Na de verhuurperiode vul je samen met de verhuurder een formulier in waarop staat hoe de borg verdeeld moet worden (de laatste week huur kan bijvoorbeeld nog naar de verhuurder moeten e.d.). Dan onderteken je samen en stuur je het op en komt alles verder in kannen en kruiken.

Alleen, het verhuurbedrijf wilde graag dat we het formulier leeg zouden inleveren met onze handtekening er alvast op. Bij die handtekening stond gedrukt dat je het volledig eens was met alles wat erboven stond. Maar daar stond nog niets. Ze wilden dus eigenlijk dat we ze een blanco cheque zouden geven want alles wat ze erboven zouden invullen zouden we het dus automatisch mee eens zijn. Jaaa… wij zijn dus niet goed maar wel gek. Eh… wel gek maar niet… ach laat ook maar :-)

Ik heb dus op het formulier ingevuld dat we de hele borg terug zouden krijgen, getekend en toen ingeleverd. En dat werkte goed want we hebben zonder mopperen de hele borg teruggekregen.