woensdag, mei 23, 2007

De Hypotheek

Tja en nu moeten we op zoek naar een hypotheek. Dat is best wel even slikken want de rente is hier momenteel bijna 10%, en niet aftrekbaar. Ook gaat het op het moment goed met de economie en dan gaat de rente hier omhoog om de inflatie te drukken. Dus er staat ons nog het nodige te wachten ben ik bang.

Keuze aan hypotheken is er net zoals in NL natuurlijk genoeg, maar één variant had ik in NL nog niet gezien: een hypotheek als doorlopend krediet. Je veegt daarbij de hele handel (betaalrekening, spaarrekening, hypotheek) op één hoop, en hebt dan in feite een betaalrekening die een paar ton in het rood staat. Je laat je salaris dan storten op die rekening, zodat je geen rente betaalt over wat er net is binnengekomen, totdat je het er weer stukje bij beetje afhaalt met het betalen van de boodschappen etc.

Dat systeem beviel ons wel, want je gebruikt al het geld dat je hebt om maar zo weinig mogelijk rente te hoeven betalen.

Dus daar zijn we uiteindelijk voor gegaan. De hypotheek kunnen we nu ook afvinken. Het kadaster waren we ook al geweest dus de koop is gesloten ruim voor de 10 dagen om zijn! Jawel!

1 Comments:

At 20:51, Anonymous Anoniem said...

PROFICIAT!!!!

 

Een reactie posten

<< Home