vrijdag, juni 15, 2007

Midwinter Christmas

Een van de dingen die echt niet leuk is aan het emigreren naar NZ is dat er in de winter niets is om naar uit te kijken. Kerst valt hier in de zomer, en de Kerstvakantie en de zomervakantie vallen dus samen. De feestdagen houden na Pasen ook een keer op (pinksteren en hemelvaart kennen ze hier niet), en dus moeten wij in NZ, terwijl jullie in NL aan het strand liggen, een hele lange winter doorwerken zonder feestdagen, of, feestverlichting. Iedereen die ons benijdt omdat we in NZ wonen, doe dat dus maar niet want we zijn juist te betreuren tijdens deze lange donkere koude en ongezellige winter in onze huizen zonder centrale verwarming. Vinden jullie ons al zielig? ;-)

Ik had al tegen Emma gezegd dat ze hier Kerst maar gewoon 6 maanden moesten verschuiven. En wat denk je? Ze hebben het nog gedaan ook!! De commercie heeft het natuurlijk ook ontdekt die lange donkere winter en daarom hebben ze nu maar “Midwinter Christmas” uitgevonden op 25 Juni. Of eigenlijk is er niet echt een vaste datum, heel juni en juli kun je af en toe lichtjes ergens zien. Want… het is nog niet zo heel erg aangeslagen. De Kiwis zijn niet anders gewend dan Kerst in de zomer dus die zien het nut er niet zo van in. Alleen sommige immigranten doen er aan mee en een paar winkels.

Maar dat maakt ons niet uit! Dit jaar laten we nog even de boel de boel, maar volgend jaar… Midwinter Christmas here we come! Is het toch nog vaker Kerst dan maar één keer per jaar ;-)

Labels: ,