zondag, juni 14, 2009

Oh-oh.....

Tobin is al een tijdje aan het brabbelen en je kan echt horen dat hij probeert om je na te zeggen. Maar of hij echt weet wat het betekent? Hij zegt regelmatig "mam-mam-mam" en "da-da-da", maar ik heb nou niet het idee dat hij daar ons mee bedoelt.

Waar we wel zeker van weten dat hij weet wat het betekent is het woordje "oh-oh". Hij is al een paar maanden in het stadium dat hij het leuk vindt om dingen op de grond te gooien, en steeds als hij dat deed zeiden we "oh-oh, nou ligt het op de grond...".

Hij heeft nu door dat "oh-oh" hoort bij dingen op de grond gooien, want tegenwoordig zegt hij heel langzaam "oh-oh" voordat hij iets op de grond gooit. En als het dan op de grond ligt zegt hij het 5x snel achter elkaar.

Zo ook in het kinderdagverblijf. Twee weken terug was daar een middag voor de ouders, en heb ik gezien hoe ze om 3 uur wat fruit en een koekje op een bordje kregen. Het fruit werd door Tobin heel discreet op de grond gegooid (oh-oh, oh-oh) en het koekje werd lekker verorberd. "Hij heeft weer goed gegeten vandaag" schrijven ze dan op zijn formuliertje. En 's avonds bij het schoonmaken vragen ze zich waarschijnlijk af waar al dat fruit op de grond vandaan komt. :-)

Vandaag wilde Tobin illegaal buiten op onderzoek uitgaan. Toen Mama hem achterna ging en in de deuropening stond te kijken met een blik van "wat ben jij daar aan het doen?", keek hij heel beteuterd en zei langzaam: "Oh-oh..."

Labels: ,