donderdag, september 14, 2006

De ene bank is de andere niet

Zo, na wat commentaar van sommige mensen hier maar weer een update ;-). De afgelopen dagen hebben we geprobeerd om over de jetlag heen te komen. Dat lukt aardig maar we zijn er nog niet. We moeten ons lichaam wijs maken dat dag, nacht en andersom geworden is. Gewoon stug volhouden maar.

Erwin probeert 3 jaar niet-koffiedrinken met zijn vader in te halen en ik ben nog te duf om links te rijden. Morgen zal ik eens achter het stuur kruipen.

Onze eerste ontdekkingstocht in de wondere wereld van Nieuw Zeeland hebben we ook achter de rug. We zijn nl. van de week langs wat banken gegaan om te informeren naar een lopende rekening. Bij de meeste banken moet je een bepaald bedrag per maand (service fee) betalen om alleen een rekening te hebben bij die bank. Daar bovenop vragen ze per transactie (elke keer dat je pint, geld opneemt of geld overmaakt) ook nog eens een klein bedrag (EUR 0,15 -0,25). Elke bank heeft zijn eigen regels hiervoor dus het loont om hier en daar te informeren want kleine bedragen kunnen natuurlijk wel flink oplopen. In eerste instantie vonden we het hele systeem wel vreemd maar als je bedenkt dat je bij de ABNAMRO ook 15 Euri betaalt voor je wereldpas (en dat maal 2 = NZD 60,-) ben je even duur uit als hier bij de goedkoopste bank die NZD 5/maand vraagt inclusief alle transacties en pasjes! We hebben ook een bank gevonden waar alles gratis is als je alles alleen via telebankieren doet.

Morgenmiddag gaan we naar Mount Hutt om Erwin’s verjaardag te vieren (die is Zondag jarig maar Zondag wordt het niet zulk mooi weer dus vieren we een gedeelte morgen). Mount Hutt is een skigebied vlakbij Ashburton. We willen met een met een kabelbaantje omhoog gaan naar de top van de berg (heeeel lui) om te genieten van het mooie uitzicht. Er ligt wel 2 meter sneeuw daar dus dat wordt onze jastruien en dikke schoenen aan!!!!!

Labels:

2 Comments:

At 18:15, Anonymous Anoniem said...

Hi lieve Kiwi mensen!!!

Eindelijk een berichtje van ons voor jullie. We hebben de hele week wel veel aan jullie gedacht en natuurlijk zaterdag toen jullie gingen vertrekken. Wat een avonturen alweer! De eerste week is in elk geval goed verlopen en jullie zijn al volop aan de gang met bankrekeningen e.d. Goed hoor!

Vanochtend zat ik op de wc (en volgens bijzondere nederlandse traditie hangen daar de verjaardagskalenders, weet je nog..) en zag inderdaad dat het morgen Erwin's verjaardag is. Dus wilden we je alvast enorm feliciteren en een heel leuke dag in de sneeuw wensen!!! Heel veel plezier.
Nou, we blijven jullie volgen.Erg leuk zo!

doeiii,
Mike, Mirjam
Luc, Sarah

 
At 16:44, Anonymous Anoniem said...

He hallo.
Ook wij hebben een weblog en zijn net nieuw in NZ.

Ik ben net begonnen met het lezen van jullie avontuur en zag dat jullie een bank gevonden hadden waar alles nog gratis was., mag ik vragen welke ?
Op dit moment zijn wij bij de BNZ.

Onze weblog: www.marmis.nl/nieuwzeeland

 

Een reactie posten

<< Home