zondag, januari 27, 2008

Het wereld straattheater festival

Eén van de leuke dingen hier in NZ, of in ieder geval in Christchurch, is dat er zo veel gratis evenementen zijn, zoals Christmas In The Park in november. Een ander jaarlijks terugkerend fenomeen is het world buskers festival. Tien dagen waarin het centrum van Christchurch overspoeld wordt door straatartiesten van wereldklasse. Ze komen echt vanuit de hele wereld, er waren er zelfs een paar uit Nederland.

Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer, perfect voor straattheater. Dus zijn we maar eens een kijkje wezen nemen in de stad. Wij hebben het standbeeld Lord Livingstone gezien, de degenslikker Space Cowboy (oef!), Nederlandse acrobaten (op een gegeven moment smeerde eentje zijn handen in met wit magnesiumpoeder en merkte op “Don’t worry, this stuff is perfectly legal… in Holland”), in een klein parkje midden in het centrum was er een trapeze-act, en ook nog een andere Nederlander met zijn Groen! voorstelling stond daar.

Ik heb later nog even met die Nederlander gesproken hoe hij het vond om hier op te treden, en hij zei dat hij weer een paar jaar terug was qua ervaring. Alle technieken die hij zich had aangeleerd om Nederlanders uit hun schulp te laten kruipen werkten hier niet. Dus dat was aan de ene kant frustrerend voor hem maar ook leerzaam.

Tja, dat hadden wij ook al gemerkt… NZ is NL niet :-)

We hebben ons dus weer uitstekend vermaakt!