zondag, maart 07, 2010

Chinees lampionnenfestival

Vandaag was het Chinees Nieuwjaar, en begon het Chinese jaar van de tijger (en wat doet de tijger, Tobin? GRRRRRRR!!!!).


Om dat te vieren werd dit weekend het Chinese lampionnenfestival gehouden. Het zesde alweer in Christchurch, het begint een echte traditie te worden. Drie jaar geleden waren we er samen ook al eens naartoe geweest. Deze keer ben ik alleen gegaan, want ja, Tobin moest natuurlijk wel een beetje op tijd naar bed.

Net zoals de vorige keer waren er allemaal leuke taferelen opgebouwd met lampion-poppen. Ook stonden er weer overal kraampjes met Chinese etenswaren en kunst.


 
De punters van Christchurch zagen de kans schoon om nog een extra zakcentje te verdienen en boden voor 5 Euro een verlicht boottochtje aan. Dat zag er erg gezellig uit. Kortom, het was allemaal erg leuk en zeer de moeite waard.



Na anderhalf uur kijken en foto's maken ben ik weer teruggegaan naar de parkeergarage, waar ik maar liefst 50 Eurocent moest betalen. Het eerste uur is daar nl. gratis, en daarna kost het één Euro per uur. En deze parkeergarage is dus midden in het centrum van de stad... Moet je in Nederland mee aankomen, zulke prijzen :-)

Labels: