dinsdag, mei 18, 2010

Wegvluchten voor de regen

Nou, naar het zich laat aanzien wordt het in zo ongeveer heel NZ de HELE week één grote plensbui. Het mooie weer van de afgelopen paar maanden is duidelijk afgelopen. We zitten midden in de Wrede Wraak der Wassende Wolken. Tja, wat doe je dan als je ouders over zijn uit Nederland en je wilt ze wat van NZ laten zien?

Vluchten voor de regen naar... de West Coast, of all places. De West Coast is namelijk de plek waar het normaalgesproken het meeste regent in heel NZ. Behalve nu. In de plaats waar een dicht regenwoud staat omdat het er tot 7 METER per jaar regent is het nu het mooiste weer van de wereld. Ze weten niet wat ze overkomt man. Dus ipv. naar Wanaka gaan we dus maar naar de andere kant van dezelfde bergen, naar Greymouth aan de West Coast.

Om naar de West Coast te komen moeten we wel eerst even de bergen oversteken, en dat gaat via de Arthur's pass. Onderweg zagen we bomen in de mooiste herfstkleuren staan, en ook een paar paddestoelen rood met witte stippen lieten zien hoe mooi de herfst kan zijn. Al is het dan vaak pokkenweer. Zoals nu.

In de Arthur's Pass zelf zagen we de Kea weer aan het werk, en nu een keer goed! Er was iemand zo slim geweest om zijn auto op een plek te parkeren waar er altijd wel een stuk of wat rondhuppelen. En daar maakten de Kea's dankbaar gebruik van, dus dat leverde weer een paar leuke fotomomentjes op. Voor de mensen die zich afvragen waarom ik liever foto's maakte dan de Kea's weg te jagen, die auto was toch niet meer te redden :-)

In Greymouth aangekomen was het inderdaad schitterend weer. Eindelijk weer eens wat zonnestralen op ons gezicht, we waren al bijna vergeten hoe dat ook alweer was :-) We waren na het inchecken bij de camping-aan-zee nog nèt op tijd om de zon in de zee te zien zakken, want dat gebeurde al om 5 uur... we zijn hier namelijk al aardig op weg naar de kortste dag he :-)



Labels: