zondag, mei 16, 2010

Weekendje naar Hanmer en Kaikoura

Als je ouders/schoonouders je in NZ op komen zoeken, wil je natuurlijk ook wel een beetje van al het moois laten zien dat NZ te bieden heeft. We hadden dus gepland om een weekje naar Wanaka te gaan, dat vinden we zelf een van de mooiste plekjes van NZ. Alleen het weer wil nog niet zo erg meezitten. De eerste paar dagen dat ze hier waren was het schitterend weer, maar het komend weekend wordt het een beetje kwakkelen.

We hebben daarom besloten om eerst maar eens een weekendje naar Hanmer Springs te gaan, een plaatsje met natuurlijke thermische baden dat ook nog eens heel mooi in de bergen ligt. Bij mooi weer kun je bergjes kijken, bij slecht weer ga je gewoon lekker in het zwembad liggen. Wat wil je nog meer. Een Nederlandse collega van me runt daar toevallig ook nog een luxe jeugdherberg, dus de accommodatie was ook snel gevonden.

Zaterdag op de heenweg was het weer nog heel aardig, maar zondag was het zwaar bewolkt en regenachtig. Dus zaterdag hebben we gezwommen, en zondag zijn we eropuit getrokken richting het kustplaatsje Kaikoura. Snap u het, snap ik het, maar zo ging het :-) Het was ondanks het regenachtige weer toch nog best mooi met wolkenflarden tegen de bergen, en in Kaikoura zelf hebben we genoten van de zeehonden en de mooie kustlijn.

We hebben daar ook nog in een visrestaurantje gegeten. En toen maakten Emma's ouders kennis met de NZ'se horeca. Erg lekker, maar ook ER-RUG relaxt. We hebben ongeveer een uur moeten wachten op ons simpele eten (gebakken vis met frietjes en een vispizza), terwijl we op een ander stel na de enigen in het restaurant waren. En dat terwijl Tobin barstte van de honger. Daar ben ik dus buiten maar achteraan gaan rennen terwijl ik af en toe door het raam naar Emma keek of ze al iets zag komen. Maar het bleef steeds nee, dus ik heb vandaag mijn fitness wel gehad. Tja, als je in NZ in een bistrootje een bordje friet bestelt word je niet na een half uur weer buitengeschopt, je bent wel een paar uur onder de pannen. En dat is ook wat waard, toch? :-)


Na het eten zijn we weer naar huis gereden om een dagje thuis te zijn en vervolgens de hort op te gaan. Hopelijk naar Wanaka als het meezit, hoewel de weersvoorspellingen nog steeds weinig goeds beloven. We zullen het zien.

Labels: ,