dinsdag, juli 21, 2009

Dagje de bergen in


Het is hier in NZ momenteel winter, en dat betekent dat de Alpen er erg mooi bijliggen met veel sneeuw. Afgelopen zaterdag zouden we daar met zijn allen eens even lekker van gaan genieten. We hadden met vrienden van ons afgesproken om naar een skiveld te gaan op een uurtje rijden van Christchurch. Niet dat we zelf skiën, maar je hebt natuurlijk wel een geweldig uitzicht daarboven.


Dus, bammetjes klaargemaakt, thermos met thee, handschoenen, mutsen, jassen, fotocamera, alles ingepakt en in de auto, Tobin in het kinderzitje, klaar toch? Dat hadden we gedroomd... toen begon Tobin plotseling alles onder te spugen. Hij had de dag ervoor een inenting tegen de mazelen gehad en voelde zich er dus niet erg lekker van. Het was dus niet zo'n goed idee om hem mee op stap te nemen. Tja, wat nu?

Uiteindelijk hebben we besloten dat ik dan maar alleen de bergen in zou gaan om van het uitzicht te genieten. Emma mag de volgende keer een dagje doen wat ze leuk vindt.

Na een uurtje rijden kwam ik bij de eerste bergpas op 900 meter hoogte. Er lag daar al behoorlijk wat sneeuw, en er waren allemaal families heengekomen, die waren daar druk sneeuwballen aan het gooien en aan het sleeën.

Een stukje verderop was een snowboarder baantjes aan het trekken.

Er was zelfs een bevroren bergmeertje waarop mensen aan het schaatsen waren. Zijn vast Nederlanders geweest :-) Na een paar uurtjes rondgereden te hebben ben ik met genoeg ideeën voor ons volgende tripje met Tobin weer naar huis gegaan. Kwam ik thuis, heeft Tobin de rest van de dag nergens last van gehad...

Labels: