zaterdag, september 04, 2010

GROTE AARDBEVING IN CHRISTCHURCH

Krijg nou wat. Je kunt ze ook geen weekendje alleen laten in Christchurch of ze krijgen er de bibbers van. Zetten we toevallig hier in Wellington het nieuws even aan vanochtend voordat we naar het vliegveld vertrekken, zien we dat we waarschijnlijk echt niet naar Christchurch gaan vliegen vandaag.

Er is daar namelijk een grote aardbeving geweest met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Dat is net zo zwaar als de beving die in Haïti de hoofdstad bijna met de grond gelijk maakte. Dus da's best heftig.

Ze laten op het journaal wel een paar beelden zien van steeds dezelfde ingestorte gevels, maar daar blijft het bij. Het is dus nog een beetje onduidelijk hoeveel schade er is, maar het lijkt op het eerste gezicht aanzienlijk. We hebben snel alle vrienden in Christchurch ge-SMSt en iedereen is gelukkig OK en heeft weinig schade. Maar is wel erg geschrokken.

We zijn toch naar het vliegveld van Wellington gegaan omdat officieel onze vlucht nog niet geannuleerd was. Pas op het vliegveld kregen we bevestigd wat we al vermoedden, dat de vlucht niet door zou gaan. we zijn gelukkig wel meteen overgeboekt naar een vlucht van morgenmiddag, mits die wel gaat natuurlijk.

We zijn een beetje bang wat we daar in Christchurch aan gaan treffen als we er eenmaal heen kunnen, en vragen ons af of we volgende week überhaupt vanuit Christchurch wel kunnen vertrekken naar NL. Maar dat zien we dan wel weer.

Voorlopig even een nachtje bijgeboekt in ons hotel hier in Wellington. Morgen zien we verder. Intussen iedereen in Christchurch heel veel sterkte, en we leven met jullie mee.

3 Comments:

At 18:21, Anonymous Anoniem said...

Men, jullie laten ons wel schrikken. Net even gegoogled, volgens mij is het veel materiéle schade! wat ik lees is dat de kiwis vrij nochalant zijn. Ach alles opruimen en herstellen en weer verder gaan....

Gefeliciteerd !!! Een tweede plaats !!da's niet slecht zeg! levert dat nog iets op? een flinke bonus of zo? Of staat het indrukwekkend op je cv???

Is zo'n contest wel vaker? en ga je dan weer meedoen????

Ik wens jullie nog een goeie tijd. Geniet er nog van. Neem goed afscheid van het prachtige land.

Knuffel Imke

 
At 20:26, Anonymous Anoniem said...

gelukkig zijn jullie happy en nog heel na de aardbeving. Helaas kan ik er niet zijn om Welkom te roepen als je op Schiphol aankomt.
Maaike en Henk

 
At 20:57, Anonymous Debora said...

Zo, dat is effe schrikken! Ik hoorde het net pas op de radio, dus hoopte al dat jullie zo attent waren een berichtje op je blog te zetten. En ja hoor .. altijd weer die plichtsgetrouwe Erwin! Goed dat je om te horen dat jullie OK zijn. Dacht wel meteen ... ha, jullie huis is mooi op tijd verkocht. ;-)

Een 2e plaats... niet verkeerd Erwin! Proficiat. en dan voor een niet-native-engelsman. Top!

Hé, tot de 14e dan maar hé! Met plezier (..) sta ik om 05.00 uur op om jullie op Schiphol weer te zien. ;-)

hug, Deb

 

Een reactie posten

<< Home