zondag, oktober 01, 2006

Huizenjacht!

Het gesprek bij Designline was erg positief. Ze zagen mij wel zitten, maar hadden alleen geen werk om me aan te bieden :-) Dus dat is niets geworden. Ik heb ook nog een gesprek in Christchurch gehad, maar dat heeft ook geen baan opgeleverd. Intussen beginnen we het voor van alles en nog wat even heen en weer rijden naar Christchurch toch wel aardig zat te worden, dus hebben we het huizen zoeken maar eens wat geïntensiveerd.

Afgelopen vrijdag naar een verhuurbedrijf geweest. Die willen eerst weer dat je een uitgebreid formulier invult voordat ze je te woord staan, maar goed, toen kregen we een lijst mee met al hun te huur staande huizen. De rest van de vrijdag hebben we besteed aan het rondkarren in ChCh om de huizen aan de buitenkant te bekijken. Van eentje hadden we de sleutels mee, zodat we het ook van binnen konden zien.

De huizen hier hebben i.h.a. vrij kleine kamers. Een beetje vergelijkbaar met vooroorlogse huizen uit NL. Dat is dus wel even wennen, vooral omdat er een container onderweg is met een aantal meubels. Geen idee waar we die moeten laten… maar goed dat zien we dan wel weer. Je huurt een huis hier gestoffeerd, dwz. met vloerbedekking en gordijnen. Als je geluk hebt zijn die net nieuw opgehangen en neergelegd, maar het huis waar we binnen mochten kijken was zo ongelooflijk ranzig dat je niets durfde aan te raken… een gemiddeld NL studentenhuis zou je er schoon bij noemen. En dàt zie je dan weer niet op de foto’s van de makelaar :-). Niet getreurd, er waren ook huizen bij die erg schoon en netjes waren.

De huur betaal je per week en niet per maand. Voor een rijtjeshuis met 2 kleine slaapkamertjes betaal je hier ongeveer €110 per week. Voor 3 kleine slaapkamertjes betaal je ongeveer €145 per week. Aangezien het om een tijdelijke oplossing gaat en we nog steeds helemaal geen inkomen hebben gaan we denk ik maar voor de twee slaapkamers.

Na een dag door heel Chch te zijn gereden hadden we een aardig idee van de huizen die we nog van binnen wilden zien. Dus zaterdag opnieuw anderhalf uur in de auto gezeten om bij het verhuurbedrijf de sleutels op te halen om te kunnen kijken. Nou, twee van de vier huizen waren al verhuurd, en voor de andere twee moest even een afspraak met de eigenaren voor een bezichtiging gemaakt worden. In de tussentijd hebben we nog maar wat andere huizen bekeken. Toen in de loop van de middag de eigenaren waren opgespoord bleek dat die buiten het verhuurbedrijf om hun huizen ook al hadden verhuurd… We hadden dus eigenlijk de hele vrijdag voor niets rondgereden. Om een beetje moedeloos van te worden, afspraken hier gelden niet echt als afspraken. Maar goed, ook dat is Kiwiland.

Intussen hebben we weer een paar nieuwe huisjes op het oog, en daar gaan we maandag dus achteraan. Hopelijk is de volgende post hier getiteld “We hebben een huisje!”…

Labels:

3 Comments:

At 23:50, Blogger Erwin said...

Als je op de link van het verhuurbedrijf klikt kies dan bij "City or town" Christchurch city, en druk dan op "Quick search". Als je dan bij de prijzen onder de $260 p.w. kijkt dan kun je zien wat voor soort huizen we langs zijn geweest.

 
At 10:07, Blogger marco said...

Hi Erwin and Emma

Albert gaf me de link naar deze weblog en als ik je verhalen lees denk ik terug aan onze eigen ervaringen 15 yr geleden...

Als je een adres zoekt om een nacht neer te strijken terwijl je op huizenjacht bent bel ons gerust: we kunnen gemakkelijk plaats maken voor een nacht of twee. We wonen in Tai Tapu, niet ver van Christchurch.
Albert heeft je ons nummer gegeven.

groetjes en God bless

 
At 21:39, Blogger Erwin said...

Hoi Marco,

Hartstikke bedankt voor het aanbod, erg leuk! Zoals je intussen hebt kunnen lezen hebben we nu een kamer in Chch, dus het is niet meer nodig. Maar we komen zeker een keer aanwippen, met de CD's :-)

 

Een reactie posten

<< Home