dinsdag, januari 02, 2007

Gelukkig Nieuwjaar!

Om het oude jaar uit te luiden was er een groot feest op het centrale plein van Christchurch, met daarna een groot vuurwerk vanaf het dak van een bankgebouw. Aangezien we “Christmas in the park” (CITP) zo leuk hadden gevonden, waren we min of meer van plan dit feest mee te gaan maken. Maar het weer zat nou niet bepaald mee.. koud en guur. Het wil hier maar niet vlotten met de zomer. We krijgen zelfs excuses van Kiwi’s als ze horen dat we geëmigreerd zijn, met de verzekering dat dit “de slechtste zomer ooit” is en dat “dit nog nooit is voorgekomen”. Laten we het er maar op houden dat de ijsbergen de schuld zijn van de koude zomer :-)

Maar goed, door het gure weer hadden we nou niet zo heel veel trek om een hele avond buiten op een plein te staan dus besloten we om tot 23:30 te wachten zodat we nog van het vuurwerk konden genieten. Je mag hier nl. zelf geen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling, dat mag alleen op 5 november tijdens tijdens Guy Fawke’s day, een dag waarop ze vieren dat Guy Fawke in 1605 geprobeerd heeft de “houses of parliament” op te blazen. Nu zou het onder terrorisme vallen, maar toen was het blijkbaar een heldendaad. In november heeft het daarom de halve week geknald hier, maar tijdens oud en nieuw mag het dus niet. Dan maar naar het plein :-)

Op het plein aangekomen was het nog niet zo druk, er stonden wel al redelijk wat mensen maar het was niet echt volgepakt. Toen we zagen wat er op het podium te doen was waren we blij dat we niet eerder waren gekomen: er stond een band stevige rockmuziek uit de speakers te pompen. Prima voor de liefhebbers, maar voor een feest voor jong en oud nou niet echt geschikt. Er stond wel wat publiek voor het podium, maar de overgrote meerderheid was er duidelijk alleen voor het vuurwerk. Dat maakte de sfeer wel een beetje raar en niet zo heel erg gezellig. Maar goed, we hadden een leuke plaats weten te bemachtigen, en het vuurwerk was weer erg mooi, alhoewel ik het vuurwerk tijdens CITP net iets mooier vond. Na het vuurwerk gingen we weer lekker terug naar huis, en zo dachten er meer over; het plein stróómde echt leeg :-)


Na thuis de nodige SMSjes gestuurd te hebben (voor NL mooi een halve dag te vroeg heheh) zijn we lekker gaan slapen.