vrijdag, november 24, 2006

Verkiezingen

Jaja, dank zij breedbandinternet is de wereld echt een dorp geworden. We kunnen hier via de de web site van het NOS journaal gewoon de Nederlandse journaals volgen en de verkiezingsdebatten bekijken. We hebben zelfs meegedaan aan de verkiezingen via internet. Ik vind het wel een beetje apart dat je eerst moet emigreren om van het internetkiezen gebruik te mogen maken, maar het is in ieder geval wel handig!

We moesten eerst een aanvraag (met gekopieerde paspoorten en visa) naar de ambassade sturen. Toen kregen we een mail dat onze stemcodes per post vanuit Den Haag opgestuurd zouden worden. Toen kregen we een mail dat als we ze nog niet ontvangen hadden, we dat voor 14 november moesten laten weten. Op 14 november nog niets, dus maar een vervangende stemcode aangevraagd. Die zouden ze mailen. Op 18 november kwamen alsnog de papieren stemcodes aan, maar die waren nu niet meer geldig omdat we nieuwe codes hadden aangevraagd. Zucht… Gelukkig kwamen de verlossende codes met de mail op 20 november aan. Het stemmen zelf kostte uiteindelijk maar een minuut of twee :-)

Ik moet zeggen dat ik na de uitslag gezien te hebben jullie daar erg veel succes wens… het kan nog wel eens even gaan duren die coalitiebesprekingen ;-) De NL politiek wordt in ieder geval wel interessant de komende jaren.