zaterdag, oktober 28, 2006

De container is er!

Na twee maanden is het schip met onze spulletjes eindelijk in de haven van Christchurch aangekomen. Ik zal blij zijn als ik onze eigen desktop-computer weer onder mijn handen heb, want onze laptop van 300 MHz doet het wel, maar daar is ook alles mee gezegd. Het opstarten duurt –ik zweer het je- 8 minuten. Maar goed, iets is beter dan niets, en we hebben er de afgelopen 2 maanden dan ook zeer dankbaar gebruik van gemaakt.

De verhuizing was all-in, behalve de havenkosten. Om de container uit het schip te tillen wil de haven nog even doodleuk $455 hebben. Tja, dat was nog wel even een tegenvaller en in mijn ogen afzetterij, maar goed, dat kan er ook nog wel bij. Veel keus hebben we natuurlijk ook niet, anders houden ze het spul gewoon. ;-)

De inhoud van de container moet nog wel worden gecontroleerd door de MAF. De MAF is het onderdeel van de douane dat moet voorkomen dat je allerlei zaden, beesten of enge ziektes etc. naar binnen brengt. Omdat NZ een eiland is leven hier nogal gespecialiseerde planten en dieren, en in het verleden is er door import heel veel schade aangericht, omdat de geïmporteerde dieren en planten het zo goed deden dat ze de originele planten gingen verdringen. Bovendien heeft NZ geen dodelijke beesten zoals slangen of dodelijke spinnen en dat houden ze graag zo. Emma en ik hebben bij het inpakken al goed rekening gehouden met de regels, dus ik verwacht weinig problemen.

Uiteindelijk moet de container zo lang we nog geen eigen huisje hebben naar mijn vader in Ashburton, maar het kan nog wel een paar dagen duren voordat dat gaat gebeuren want de container moet eerst naar een verhuisbedrijf hier in Christchurch. Die maken dan weer een afspraak met de MAF en daarna zijn wij aan de beurt. We wachten af.