woensdag, oktober 25, 2006

De deal van het jaar

Afprijzen kunnen ze hier nog steeds, vooral in Ashburton. We waren al een tijdje op zoek naar een mobiele telefoon voor Emma. Ze had de hare nl. in NL achtergelaten. Een jaar of wat geleden was het nog patserig om een mobiel te hebben, nu kunnen we absoluut niet meer zonder ieder minstens een. Dus we waren al een tijd aan het kijken.

De goedkope mobieltjes verkopen ze hier zonder abonnement, en dus ook mooi zonder sim-lock. We hadden al een Nokia gespot voor €35 en een Motorola voor €45 (beide met zwart wit scherm). Daar zou dan nog een pre-paid abonnement bij komen van 17,50 (10 voor de simkaart en 7,50 beltegoed). Afgelopen dinsdag zijn we in het kader van met zijn tweeën de hort op even op familiebezoek in Ashburton geweest, en in het kader van “ze kunnen hier goed afprijzen” ook daar maar even wezen kijken naar mobieltjes.

In één winkel hadden ze een Panasonic mobiel met kleurenscherm en camera van €100 naar €37,50 afgeprezen, zonder abonnement, dus daar zou nog 17,50 bij komen. Dat was best een goede deal. Emma zit echter bij een mobiel wel te wachten op toeters en bellen maar niet op een camera en dus zijn we toch nog even verder wezen kijken. Bij een andere winkel stond er een Sony Ericsson mobiel van €100 voor €50 in de vitrine, en dan mèt pre-paid abonnement. Dat was dus goedkoper. Bij het uit de vitrine halen van de doos zag ik dat er ook nog een verdekt opgesteld stickertje van 30 Euro op zat. Dat was een fout, maar het zat er wel op… en dan doen ze hier niet moeilijk, gewoon afrekenen voor de laagste prijs. Dus voor 30 Euro hebben we nu een mooie kleuren-mobiel mèt abonnement en 7,50 beltegoed. Eigenlijk hebben we als je de 17,50 van het abonnement er af trekt het losse mobieltje dus voor 12,50, en da’s helemaal niet gek…

Je kunt er zelf een ringtone op inspreken, en dat heb ik intussen gedaan voor Emma… “I am here. I am here. I am here. Are you there?” :-)