maandag, oktober 23, 2006

BRRRR.....

Koud koud koud koud koud!!!!! We kunnen maar niet zo goed wennen aan de manier waarop huizen hier gebouwd zijn: houten frames met dunne muurtjes er tegenaan, dunne isolatie en enkele beglazing. En dan geen centrale verwarming, want ze hebben hier geen gas. Hier en daar een elektrisch kacheltje, dat in onze “studenten”kamer ook nog op een timer zit van 15 minuten, dan springt hij weer uit. Als het buiten 13 graden is (en dat was het gisteren, en is het vandaag ook) dan is het binnen dus niet veel warmer. En dan hebben we de winter hier nog niet eens meegemaakt. Ik weet het, we zijn gruwelijke watjes, maar wennen is het wel. Misschien zijn we volgend jaar wel super-gehard, tenminste, als we niet steeds in bed kruipen met de elektrische deken aan…

Het is vandaag trouwens labour day. Dat is een nationale vrije dag, behalve voor veel winkelpersoneel. Er zijn allemaal reclames op de radio en TV dat uitgerekend vandaag allemaal afprijzingen zijn, dus kom vooral op je vrije dag lekker winkelen. Misschien dat we dat nog wel even gaan doen, onze elektrische deken is van ellende stuk gegaan gisteravond... Wist je trouwens dat als hier feestdagen in het weekend vallen dat die door de week worden ingehaald?? Nooit meer kerst op za en zo, dan wordt het extra vrij gewoon verzet naar ma en di. Goed he?

We blijven hier verder ook nog bezig met een culinaire ontdekkingstocht. Gepaneerde kipschnitzel van kippepoot?? Zag er wel lekker uit. Nu bakken wij kipschitzel meestal in een anti-aanbakpan zonder boter, dat is lichter. Uit deze schnitzel begon na een tijdje zachtjes bakken redelijk wat vet te lopen. Waar komt dat vet nou weer vandaan?? Wat blijkt tijdens het opeten, het vel zat nog gewoon om het vlees heen en was meegepaneerd, waardoor het niet knapperig was geworden maar lekker slap. Ze zijn hier niet zo op het wegsnijden van vet en zo :-)

Labels:

2 Comments:

At 07:57, Anonymous Anoniem said...

Misschien kan Emma's bedrijf ook iets gaan doen voor de NZ'se isolatie en dubbele beglazing.

 
At 08:04, Anonymous Anoniem said...

Ik zou alleen kopen wat ik kan zien wat er in de verpakking zit en wat je persoonlijk kan zien wat ze serveren in de restaurants. Maar ja verrassingen is ook wel leuk, NZ ontdekken is net een blikje wat je gekocht hebt zonder etiket...

 

Een reactie posten

<< Home