vrijdag, oktober 06, 2006

We hebben een huisje kamer!

Maandag weer naar ChCh geweest en we zijn toen een erg leuk huisje tegengekomen. We moesten een bod doen op het huis. Zo’n bod is bindend, dus zo lang dat bod uitstaat kun je geen bod op een ander huis uitbrengen want als ze dan alletwee ja zeggen dan zit je aan alletwee vast.

Goed, om 11:00 het bod uitgebracht, en er was maar één andere vrouw die ook een bod zou uitbrengen. Dat zou eerst begin van de middag worden. Toen werd het eind van de middag. Toen zou het de volgende dag om 13:00 gebeuren. En om 13:05 werden we gebeld dat de andere vrouw het geworden was. Dat was wel heel erg balen, voornamelijk omdat we er redelijk op gerekend hadden dat het huisje voor ons zou zijn, maar ook omdat de makelaar blijkbaar de hele tijd al in gedachten had dat wij het niet zouden worden, en vervolgens zijn we daar wel ruim een dag wachten mee kwijtgeraakt.

Toen we van de teleurstelling bekomen waren zijn we nog eens gaan nadenken of we als start nou een huis willen of een kamer. De spullen die in de container onderweg zijn kunnen nl. nog wel een tijd bij mijn vader in de schuur staan en dus hoeven ze niet per se in een huis te passen. Een kamer is natuurlijk goedkoper, en huurhuizen hebben hier vaak een minimum huurtermijn van 6 maanden. Dat is best lang als je nog niet weet waar je überhaupt terecht gaat komen met een baan e.d. Een kamer om in te beginnen leek daarom niet eens zo’n slechte optie. In de krant dus gezocht naar aangeboden kamers, en woensdag maar weer opnieuw naar ChCh om ze eens te bekijken.

Bij de eerste kamer stonden de peuken op de stoep, dus die viel af :-) De tweede kamer was ook niet alles, maar de derde was best mooi. In een huis met max. 3 huisgenoten, en de keuken en douche worden 2x per week lekker luxe schoongemaakt door een schoonmaker. Die zagen er dus picobello uit. €100,- p.w. inclusief gas water licht en telefoon! Dat stond ons wel aan en die hebben we dus genomen. Morgen (vrijdag 5 oktober) verhuizen we er al naartoe! Hopelijk krijgen we ook nog een beetje leuk contact met de huisgenoten, dat helpt dan ook weer bij het integreren.

Het huisje is van bovenaf vrij goed te zien mbv. Google Earth. In de foto links heb ik het dak van het betreffende huis fel rood gekleurd. In het volgende stukje meer foto’s vanaf de grond :-)

4 Comments:

At 06:47, Anonymous Anoniem said...

Man, wat spannend allemaal, dus die baan,dat gaat wel lukken. Daarna huisje boompje beestje?
Just is 50 jaar geworden 1 oktober. Hij weet eindelijk waar hij de mosterd moet halen. Ik al vier maanden! Nou lieve lui, doe niets wat ik ook niet zou doen..ahem. liefs van de Hebly.s

 
At 09:39, Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd met jullie woonruimte!Dat slaapt iig fijner dan op de achterbank van de auto;-)

 
At 02:35, Anonymous Anoniem said...

Proficiat met jullie kamer!!!
Het gaat allemaal goed komen. Nu (weer) op banenjacht. Zoekt toch gemakkelijker als je in ChCh woont lijkt me.
Succes.

 
At 01:19, Anonymous Anoniem said...

leuk dak boven jullie kamer, als het maar niet lekt, toch?
hopelijk vinden jullie snel iets groters en een leuke baan.

groetjes Maaike van G te W.

 

Een reactie posten

<< Home