vrijdag, oktober 27, 2006

Akaroa

In deel twee van het kader van “samen de hort op” zijn we op donderdag naar Akaroa geweest. Akaroa is een schiereiland in een mooie baai op een uurtje rijden van Christchurch. Dat wil zeggen, als je de directe route neemt. Bij de touristische heel-erg-omweg waar ik Emma natuurlijk weer in heb meegesleept doe je er twee uur over. Met mijn manier van overal stoppen en foto's maken ongeveer 3 uur. Maar wel drie mooie uurtjes.

Akaroa is de enige plaats in NZ waar de Fransen hebben geprobeerd een NZ’se kolonie te stichten. Ze waren alleen een tikkeltje te laat want de Maori’s hadden net heel NZ aan de Engelsen verkocht. Dat was dus jamère et hélas. Een handjevol Fransen is in Akaroa achtergebleven en dat zie je nu nog steeds aan de straatnamen en de familienamen. Verder merk je er niets meer van, hoewel de toeristeninfo je graag laat geloven dat je zó Frankrijk binnenstapt in Akaroa. Ons is het in ieder geval niet echt opgevallen :-) Maar goed, we kwamen ook niet voor de Fransen, we kwamen voor het mooie landschap, en dat is er volop. We hebben dus gewandeld, nog meer foto’s gemaakt, musjes gevoerd, ijs gegeten, kortom geweldige noten.

Labels:

1 Comments:

At 04:40, Anonymous Anoniem said...

Nu je toch aan het reizen bent in de tijd, in dit stukje Akaroa naar het verleden, wilde ik natuurlijk onmiddellijk de kans waarnemen en reizen naar de toekomst, december 2007, helemaal als het onder het kopje "archives" staat. Die kans krijg je niet elke dag! Snel erheen. Maar helaas, mijn computer is nog niet van het type dat je nodig hebt in december 2007, want hij gaf blanco. Wat jammer nou weer.

 

Een reactie posten

<< Home