donderdag, november 23, 2006

ONZE ijsbergen!!!

Ik weet niet of jullie het al gehoord hebben maar er drijven momenteel voor het eerst sinds 75 jaar ijsbergen voor de NZ’se zuidkust. Die zijn vanaf de zuidpool via Australië naar NZ gedreven. Je kunt ze in zuid-NZ vanaf de kust met een verrekijker zien. Er is daar al al een hele toeristen-industrie opgestart die voor 250 Euro de toeristen naar de ijsbergen vliegt en even rond laat kijken. Allemaal erg leuk natuurlijk. Maar daar is Australië het niet helemaal mee eens.

NZ en Australië hebben een beetje dezelfde rivaliteit als NL en België, of NL en Duitsland, en ze zitten elkaar dus regelmatig op ludieke wijze te zieken. De ijsbergen zijn hierop geen uitzondering. Ze zijn namelijk eerst langs Australië gedreven, en dus zijn het Australische ijsbergen!!! :-) Er zijn zelfs Australiërs naar de ijsbergen gevlogen om er de Australische vlag op te planten. Rare jongens, die Australiërs...

Labels:

2 Comments:

At 21:41, Anonymous Anoniem said...

Australie loopt wat achter t.o.v. N-Zeeland, daarom zijn ze een beetje jalours. Het enigste waarmee ze voor zijn is de ouderdoms verzorging,die is grandioos!Gratis gehoor apparaat, bril, medische verzorging, reizen,(1 dag per maand), korting op benzine en nog meer.

 
At 08:15, Anonymous Anoniem said...

hoezo ONZE? Ze liggen toch in internationale wateren? (buiten 7 km vd kust)

 

Een reactie posten

<< Home