donderdag, december 28, 2006

BOXING DAY SALE!!!!

Op tweede Kerstdag heb je lekker vrij. Dus wat ga je dan doen? Lekker relaxen winkelen!! Omdat ze hier vlak voor de Kerst nog niet genoeg stress gehad hebben, houden ze de uitverkoop van het jaar hier op tweede Kerstdag. Bijna alle winkels doen mee met 20%-50% korting op alle artikelen, ALLEEN VANDAAG!! Het is dus zaak om zo vroeg mogelijk zo veel mogelijk winkels af te gaan om alle dealtjes nog te kunnen bemachtigen, anders loop je het allemaal mis... Ook als je grote aankopen wilt doen heb je weinig bedenktijd, want morgen is het allemaal weer veel duurder. Hoe meer je koopt, hoe meer je uitgeeft bespaart. En aangezien veel mensen het geld voor Januari vlak voor Kerst al gekregen hebben, hebben ze toch geld zat om uit te geven. Dat ze in Januari ook nog moeten eten denken ze maar even niet bij na...

Het is dus een drukke dag, die tweede Kerstdag. De naam boxing day komt uit de tijd dat de armen met doosjes kwamen bedelen voor de overblijfselen van het Kerstmaal van de rijken, maar hier in NZ is het heden ten dage ook wel van toepassing... op geen enkele andere dag lopen mensen met zo veel dozen de winkel uit.

Aangezien we zelf op 4 januari in een nieuw huisje trekken en dus toch een wasmachine en koelkast nodig hebben, hebben we maar lekker meegedaan en zijn gaan shoppen voor een wasmachine en een koelkast. Je kon bijna over de hoofden lopen en er was geen parkeerplaats meer te vinden (alweer niet), en de verkoper-klant-verhouding was ongeveer 1 op 2, je werd dus continu aangesproken of je geholpen wilde worden...zucht :-). Maar goed, uiteindelijk hebben we wel een redelijke deal gescoord dus we zijn tevreden (maar zonder dozen, de apparaten worden bezorgd) de winkel uitgelopen.

Waanzinnige kortingen of niet, dit was eens maar nooit weer. Volgend jaar gaan we een lekkere RUSTIGE tweede Kerstdag vieren. Toch? Tenminste.. als we niet te veel goede deals mislopen... ;-)

Labels: ,

2 Comments:

At 14:55, Anonymous Anoniem said...

Hoi Erwin en Emma! Tijdens mijn zoektocht naar emigreren NZ kom ik zomaar op jullie site, ik begin te lezen en ben zomaar 1 uur verder! Wat een mooie foto's en leuke (herkenbare) verhalen zeg. Zelf hebben wij ook de stap genomen om naar NZ te emigreren, alleen zijn we nog niet zo ver als jullie. We wonen al wel in Christchurch en gaan morgen de grote stap zetten en onze aanvraag voor Residence inleveren! Als jullie zin hebben om ervaringen uit te wisselen, dat kan dat altijd bij een kopje koffie met appelgebak!
Groeten, Frank en Jessica
www.freewebs.com/frankenjessica

 
At 10:20, Anonymous Anoniem said...

Hi Emma en Erwin,

Zijn we eindelijk weer eens vanuit Gorrekum om jullie een heeel heppie new year te wensen! Het jaar begint al wel heel goed voor jullie met een schitterend gelegen nieuw huis en ook nog een baan voor Erwin (als ik het goed heb begrepen)We hebben erg moeten lachen om al jullie verhalen. Dat verhaal van boxing day was vooral grappig!! Je beleeft toch wat he met al die gekke gewoontes waar je dan zomaar instapt en mee gaat doet. Soms is het geweldig en een andere keer toch maar nooit weer. Maar sommige dingen have to grow on you en dan ga je het na een poosje nog leuk vinden ook.
Anyway, hier is het ook niet superkoud, wel nat. Jammergenoeg geen sneeuw so far. Maar Mikes moeder uit Texas is bij ons en vindt het toch wel erug koud hier. Dus ja, het is maar hoe je het bekijkt allemaal.
Nou, heel veel liefs en many blessings voor jullie beide van ons hier,
Mike, Mirjam
Luc, Sarah

 

Een reactie posten

<< Home