donderdag, januari 11, 2007

Een roeisnelweg

Nou, dachten we in een lekkere rustige buurt te zitten... vergeet het maar! Ongeveer 500 meter verderop ligt de loods van de Christchurch roeivereniging. Het barst dus van de roeiers op dit stukje Avon. Dat is op zich niet zo erg, juist wel gezellig eigenlijk. Maar er zitten ook veel wedstrijdroeiers bij, en die trainen hier ook.

Dat trainen zelf gebeurt natuurlijk op het water. Maar langs het water fietst de trainer, die met behulp van een megafoon instructies naar de roeiers schreeuwt. Dat is dus best goed te horen in ons huisje met enkele beglazing, helemaal als de ramen open staan :-)

En wanneer ben je het fitste om te trainen? Natuurlijk op zaterdagochtend om 7:00!! We worden nu niet meer wakker van razend verkeer maar van razende trainers. Ach ja... in het begin had ik wel zoiets van “wat hebben we nou weer aan onze roeiboot hangen” maar alles went, en nu hoort het er gewoon bij. Van de week kwam er zelfs een Canadese kano met zo’n 20 mensen erin langsvaren. En dat zien we dan gewoon vanuit de huiskamer :-)

Ik denk dat we de komende 9 maanden dat we hier wonen (zo lang loopt ons huurcontract) maar eens heftig gaan genieten van dit plekje!