woensdag, oktober 21, 2009

Iets Leuks (Queenstown)


Originally uploaded
by Shelley Brunt

Vandaag zijn we naar Queenstown geweest. Want behalve allemaal idiote dingen doen, kun je daar ook met een kabelbaan omhoog om een verschrikkelijk mooi uitzicht te hebben over de "Remarkables", de bergketen die aan de overkant van het meer ligt. Je kunt ook met een stoomboot het meer oversteken om dan aan de overkant een boerderijshow te bezoeken waar ze onder andere demonstreren hoe een schaap geschoren wordt. Aangezien Tobin erg veel van BEEEESTJEEES houdt leek het ons wel leuk om daar heen te gaan. Het plan was om eerst met de kabelbaan omhoog en weer terug te gaan, en daarna de boot te nemen en de boerderijshow te bezoeken.

We begonnen dus met de kabelbaan. Het ritje omhoog is echt super steil, en je ziet het uitzicht mooier worden met de minuut. Boven aan de kabelbaan is een groot restaurant met een balustrade met een ontzettend mooi uitzicht.Na van het uitzicht te hebben genoten hebben we koffiegedronken in het restaurant.



Het restaurant is niet helemaal boven aan de berg, want er is nog een "loop track" (rondwandeling) dat zich om de bergtop heen windt en dan weer teruggaat naar het restaurant. Er stond op het bordje dat de wandeling ongeveer een half uur zou duren. Het begin was een betegeld pad dat een klein beetje omhoog ging, en dat zou met de buggy goed te doen moeten zijn. Dus dat leek ons wel wat. Vol goede moed begonnen we aan de wandeling, met de buggy. Na een minuut of 10 lopen hielden de tegels op, en begon het steeds steiler omhoog te gaan. En ik maar de buggy duwen. En duwen Er kwam geen einde aan man. En Tobin maar zeuren dat hij er genoeg van begon te krijgen. Ik zit me hier helemaal de pleuris te duwen voor je jong, een beetje dankbaarder mag ook wel ja... :-) Uiteindelijk heeft de wandeling ons ongeveer anderhalf uur gekost, dus dat half uur was wel een beetje erg optimistisch. Maar goed, het uitzicht was mooi en we hebben onze fitness weer gehad voor vandaag.

Teruggekomen bij het restaurant hebben we even goed uitgepuft, Tobin eten gegeven, en ben ik nog met de luge geweest, een soort kartbaan met wagentjes die uit zichzelf naar beneden rijden terwijl je van het uitzicht kunt genieten. Maar wel op de weg letten he :-)

Na dit alles was het intussen zo laat geworden dat de laatste boot al weg was, dus helaas, dat is voor een volgende keer. Nog een nachtje slapen op de beruchte camping van Glenorchy en dan rijden we door naar Wanaka.