donderdag, oktober 01, 2009

Wij gaan op vakantie!

In NZ hebben we veel minder vrije dagen dan in NL. Afgezien van de feestdagen hadden we tot half 2007 maar 15 vrije dagen, en sinds 2007 20 vrije dagen per jaar. Ook als je ziek wordt, krijg je maar 5 betaalde ziekdagen per jaar betaald, en de rest onbetaald, of je moet ze van je gewone vrije dagen gaan aftrekken. Het blijft dus behelpen met je vrije dagen.

Maar dat geeft niet wanneer je de Kiwi rekenlogica erbij haalt. Ik en Emma hebben trouw altijd onze vrije dagen en ziektedagen opgegeven en ingevoerd, en ze zijn er ook keurig afgetrokken, maar wat er overblijft is toch altijd meer dan dat we verwachten. Je haalt er maar af en af, en toch blijft er steeds genoeg over. De wonderbare spijziging van de 5000 lijkt er niets bij.

Zo bleek onlangs dat ik ondanks onze 4 weken vakantie in NL toch nog over de afgelopen jaren een tegoed van 35 vrije dagen had opgebouwd. Je mag ze bij mijn werkgever allemaal meenemen naar volgend jaar, maar ooit moeten ze toch een keer op, niet? We hebben dus besloten om maar eens iets te gaan doen wat we de afgelopen 3 jaar nog nooit gedaan hebben, een lekkere 2,5 week vakantie houden in eigen land (NZ dus)!

We gaan tussen 11 en 27 oktober de onderste helft van het Zuid Eiland doen. Voor de kenners: Oamaru - Dunedin - Te Anau - Glenorchy - Wanaka - Lake Tekapo (ik heb op Google Maps een kaart aangemaakt met alle lokaties). In tegenstelling tot wat we gewend zijn hebben we nu alles van tevoren geboekt. Normaalgesproken houden we meer van daar heengaan waar de wind (en vooral het weer!) je brengt, maar ja, met een kleintje willen we ivm. de altijd mogelijke ongelukjes met overgeven en luierinhoud toch wel graag op de iets luxere kamers van de camping zitten (met douche inbegrepen) en die zijn vaak als eerste weg. Dus dan maar boeken van tevoren en hopen dat het weer een beetje meezit.

De voorlente is zoals je aan het vorige stukje hebt kunnen zien heel aardig begonnen, dus we hebben er alle vertrouwen in. Ik heb er in ieder geval al maar een optimistisch plaatje bij gezocht :-)