maandag, oktober 12, 2009

Oamaru

De vakantie is begonnen! Gisteren zijn we uit Christchurch vertrokken, en na een bezoek aan Tobin's Opa & Oma in Ashburton doorgereden naar Oamaru.

Oamaru staat vooral bekend om de blue eyed pinguins die hier 's avonds aan land komen en waar je naar kunt gaan kijken na het betalen van een leuk geldbedrag. Dat geldbedrag gaat naar het Department of Conservation, zodat die allemaal hekken neer kunnen zetten waardoor jij nergens meer bij kunt zonder te moeten betalen :-). Maar goed, als alle toeristen hier zo maar langs alle nesten zouden gaan rondbanjeren dan zouden de pinguins snel verdwenen zijn denk ik, dus is het maar goed zo.

Aangezien we tijdens onze vakantie in 2003 (toen nog vanuit NL) de pinguins al een keer gezien hadden hebben we dat nu overgeslagen en hebben eens gekeken wat er zoal nog meer hier te doen is.

Onze heel aardige en behulpzame motelbeheerdster kon ons de vanished world trail erg aanraden. Dat is een route met een behoorlijk apart landschap, waaronder de zgn. 'Elephant Rocks' waar ze een stuk van de Narnia film hebben opgenomen. In dat landschap kun je op allerlei plaatsen fossielen tegenkomen, ze hebben zelfs walvisbotten uitgehouwen en in de rots laten zitten. We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan the Vanished World Centre met een tentoonstelling van wat er allemaal aan fossielen gevonden is in de buurt. Het woord 'Centre' moet je je trouwens niet zo heel veel bij voorstellen want zoals het een goed Nieuw Zeelands museum betaamt is het zo klein dat je er voorbij rijdt zonder dat je er erg in hebt. Ondanks dat duurde ons bezoek daar voor Tobin lang genoeg om zich stierlijk te vervelen, en om met bezems te gaan sjouwen, hard te lachen, te huilen, rond te rennen en stenen van hun schappen halen, kortom alles wat je in een museum dat over dooie dingen gaat moet doen om een beetje leven in de brouwerij te brengen.

Toen we laat in de middag weer terug waren in Oamaru zijn we nog even naar het beroemde park van Oamaru gegaan, en dat was erg leuk. Het is een heerlijk rustig mooi park langs een riviertje, ingedeeld in allemaal verschillende vakken met verschillende tuinen. En, natuurlijk het allerbelangrijkste: een speeltuin! Na het spelen en het achter de eenden aanrennen zijn we weer terug naar het motel gegaan.

Ik ben na het eten nog even Oamaru ingegaan om te kijken of er een leuke foto van de zonsondergang te maken was, maar het was te bewolkt dus heb ik maar een foto van de haven gemaakt toen het al bijna donker was.


Labels: