donderdag, oktober 15, 2009

Dunedin - Te Anau

Het weer was vanochtend gelukkig een stukje opgeknapt (lees: alleen maar zwaar bewolkt, geen regen), en met de weersvoorspelling nog steeds vol kommer en kwel hebben we daar maar even goed gebruik van gemaakt. Voordat we vertrokken naar Te Anau hebben we daarom in Dunedin nog de Chinese tuin bezocht. Stond ook op Emma's verlanglijstje. De foto links is trouwens van hun web site, vandaar het mooie weer :-)

De tuin was wel aardig, maar naar mijn mening niet zo heel bijzonder. Ze hebben wel goed hun best gedaan met watervalletje en al, maar ze hebben om rotsen te imiteren maar een hoop beton in allerlei vormen gestort. En dat ziet er toch een beetje nep uit. En er was niet echt veel begroeiing. In dat opzicht kan ik de Chinese tuin in Hamilton meer aanraden. Die was groot en erg bijzonder met een ritselend bamboe-bos (zie rechts). Desalniettemin was het best gezellig in de Dunedinse tuin, en hebben we daar Tobin zijn ochtend-fruithapje gevoerd.

Vervolgens zijn we van Dunedin naar Te Anau gereden. Dat was een flink eind, en gelukkig heeft Tobin gedurende het grootste gedeelte geslapen. Het weer werd gaandeweg steeds beter, dus we hebben halverwege nog bij een leuke speeltuin kunnen stoppen om Tobin lekker te laten spelen. Glijbanen zijn het helemaal. Als hij er een ziet begin hij al "Wooooohh" te roepen van de voorpret. Hij vindt het geweldig om eraf te glijden, in tegenstelling tot Emma, die vindt het doodeng als hij eraf glijdt. :-)

In Te Anau zelf hebben we een lekkere ruime kamer op een luxe camping, met bubbelbad en al! Hier blijven we 4 nachten slapen, en ik denk dat we ons hier wel gaan vermaken, weer of geen weer.

1 Comments:

At 07:57, Anonymous Anoniem said...

al met al... het is dus typisch Hollands weer in Nieuw Zeeland.... ??
Dat kun je dus niet missen! Misschien rekenen jullie werkgevers op z'n nieuw-zeelands? Het was toch een vreemd volkje zei je???

Als ze altijd zo rekenen met vrije dagen is het nog best te doen zou je zeggen....

Knuf Imke

 

Een reactie posten

<< Home