zaterdag, september 25, 2010

Een nieuwe oude auto

Emma's ouders zijn zo lief geweest om ons hun oude auto te geven ipv. hem in te ruilen. Dus een auto uitzoeken en kopen hoefden we gelukkig niet. Alleen nog even overschrijven en verzekeren, toch? Je raadt het al, ook dit ging niet "even" :-)

Ten eerste moet je ingeschreven zijn op een adres in NL om überhaupt een auto op je naam te kunnen zetten, en dat duurde dus wat langer ivm. Tobin. Maar dat was gelukt. Nu verzekeren.

Wat blijkt, ze hebben een nieuw landelijk systeem opgezet waarin alle bonus/malus in is opgeslagen. Dat is mooi, want als je nu van verzekering verandert hoef je niet die bonus/malus formulieren weer op te sturen en je hoeft ook niet bang te zijn om ze kwijt te raken, het is allemaal centraal geregistreerd.

Alleen, het systeem is niet helemaal ingericht op mensen die er even tussenuit piepen naar het buitenland. Wat blijkt, na anderhalf jaar vervallen de opgebouwde jaren automatisch, en die kunnen ook niet worden ingeruild voor jaren uit het buitenland. Dus wèg zijn mijn 12 schadevrije jaren die ik had staan toen we hier vertrokken. Ik begin gewoon weer op 0. Leuk...

Labels: