donderdag, september 23, 2010

Rij je rot

Aangezien mijn vak van technisch auteur niet zo veel gevraagd is als bijvoorbeeld software-schrijver - ter vergelijking: het bedrijf waar ik in NZ voor werkte had zo'n 50 ingenieurs in dienst en één technisch auteur, ikke dus - is het geen kwestie van ergens gaan wonen en daar een baan zoeken. Het is meer daar gaan wonen waar je een baan kunt vinden.

Ik heb daarom 4 sollicitatiegesprekken vlak achter elkaar door het hele land heen gehad, en allemaal even ver van Wijchen af. Bij alle 4 was het òf in de spits heen, òf in de spits terug. Ik ben dus weer helemaal ingeburgerd wat betreft de files.

De sollicitatiegesprekken zelf gingen best goed, maar ook wel weer apart. Eén bedrijf zag mij wel zitten maar had op het moment geen concrete vacature (?!). Een ander bedrijf bleek importeur van wapens voor defensie te zijn, maar had dit niet in de vacature gezet omdat ze dan anders allemaal louche figuren aan de deur krijgen. Kan ik inkomen, maar om dit pas te horen na zo'n 2 uur rijden (en dan ook nog weer 2 uur terug moeten) was toch niet zo heel erg handig, want wapens, nee, dat ben ik niet echt. Maar goed, het gesprek zelf was best interessant dus op zich geen verspilde moeite.

Het derde bedrijf was een bedrijf in Rijswijk dat zich specialiseert in het schrijven van documenten voor andere bedrijven, met gevolg dat het erg afwisselend is, je leert zo veel bedrijven (de klanten) kennen. Het vierde bedrijf uit Almelo maakt natuurkundige analyse-apparatuur, en dat gesprek ging ook erg goed.

Ik denk dat ik bij de laatste twee de grootste kans maak. Dus het blijft nog steeds de vraag: wordt het Twente of randstad?? Wordt vervolgd...

(Voor de jongeren onder ons: de titel verwijst naar het programma ren je rot, dat erg populair was toen ik op de lagere school zat. Zie hier een youtube-clip)

Labels:

1 Comments:

At 23:45, Anonymous Anoniem said...

Nou, je hebt een goede kans voorbij laten gaan bij dat wapen bedrijf! Daar zit toekomst in. Kijk maar rond in de wereld, overal wordt om wapens geschreeuwd.

 

Een reactie posten

<< Home