donderdag, oktober 07, 2010

... en een huis

Toen eenmaal duidelijk was dat het Almelo werd zijn we gaan zoeken naar huurhuizen daar in de buurt. Volgens Herman Finkers is er in Almelo altijd wat te doen, het stoplicht springt op rood en op groen. Dat vonden wij gezien onze recente ervaringen in Nieuw-Zeeland toch nog een beetje te enerverend. Dus daarom eerst eens gezocht in de dorpen eromheen.

Een aantal te huur staande huizen via Internet uitgezocht en toen op een mooie dag naar Almelo gereden om de huizen van de buitenkant te bekijken, en om te zien of ze een beetje in een peutervriendelijke buurt stonden.

We zijn helemaal verliefd geworden op een nieuwbouwproject aan de rand van het dorpje Borne. Borne is een leuk rustiek dorpje dat vlak bij Hengelo ligt, op zo'n 10 km van Almelo af. In het gezellige centrumpje zit van alles wel wat, er is zelfs een Aldi (oh wat hebben we die in NZ toch gemist!). Op een halve km buiten het dorp ligt een groot winkelplein met o.a. de IKEA, BCC, Mediamarkt en Praxis bij elkaar. Wat wil je nog meer? Zowel in het centrum van Borne als op dit winkelplein is het ook nog eens gratis parkeren. Is dit eigenlijk nog wel Nederland??

Goed, aan de rand van dit dorpje wordt vlak naast de maïsvelden een wit dorp uit de grond gestampt, met een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een school op 150 meter afstand. Eén rustige straat oversteken en je bent er. De huizen kijken uit op een park. Ideaal.

We hebben de woningen van binnen bekeken en hebben gekozen voor een poortwoning (type Horizon), waarbij we slechts aan één kant buren hebben op de begane grond (aan de andere kant zit het steegje naar de tuinen) en een extra grote slaapkamer en zolder, boven het steegje.

Wij hebben er helemaal zin in! En zo hebben we uiteindelijk binnen een maand na aankomst een leuke baan en een leuk huis gescoord op een erg leuke locatie. Helemaal niet gek!

Labels:

1 Comments:

At 12:01, Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd! Borne is een leuk dorp. Goeie keus!
Roeline (nu Kiwi, maar ex-Twente)

 

Een reactie posten

<< Home