maandag, maart 19, 2007

Kaplons!

NZ heeft een heuse actieve vulkaan midden op het Noordeiland. Nou ja, actief... zo eens in de 10 jaar doet hij eens wat. In 1995 is de laatste echte uitbarsting geweest. Daarna is er een kratermeer ontstaan, dat langzaam maar zeker steeds voller liep. De NZ autoriteiten waren daarom bang voor een modderstroom (ook wel lahar genoemd) als de wand van het kratermeer zou doorbreken. Wanneer dat zou gebeuren dan moest de weg langs de vulkaan (nou ja, langs, op zo’n 30 km afstand) afgesloten worden om er zeker voor te zijn dat niemand gewond raakte.

Voor die taak hadden ze speciaal een paar agenten ingehuurd. En toen begon het wachten. De agenten reden de hele ganse dag de redelijk saaie weg op en neer, heen en weer, van de ene naar de andere kant. En weer terug ook nog. Een soort betaalde dwangneurose dus eigenlijk. De agenten waren er dan ook niet echt blij mee, maar ja wat moet je? Bescherming van de burgers gaat voor alles he.

Maar, aan het lange wachten is nu eindelijk een einde gekomen, want de modderstroom heeft vandaag plaatsgehad. He he... :-) Door alle voorzorgsmaatregelen is er helemaal niets beschadigd en is er niemand gewond geraakt. Alleen nog even de dienders naar een poststierlijke vervelingsstoornistherapie...

Labels:

2 Comments:

At 09:33, Anonymous Anoniem said...

Hé Erwin en Emma
Ik heb alles gelezen! Wat fijn dat je werk hebt en een huis hebt aan het water en dat jullie niet zijn verbrand! Zou het niet leuk zijn iets te schrijven voor de Vlaspit want we willen jullie niet vergeten!!!!
Mijn e-mail is ch370@chello.nl heel veel liefs van ons.

 
At 09:34, Anonymous Anoniem said...

Pardon Ons is Just en Cootje en aanhang. Ze wonen nog steeds allemaal thuis. Beregezellig!b

 

Een reactie posten

<< Home