maandag, februari 12, 2007

Zo heerlijk rustig

We wonen hier lekker rustig aan de rivier, maar we wonen ook nog eens maar 5 minuten rijden van het strand vandaan. Daar hadden we tot nog toe nog niet veel gebruik van gemaakt (het moet gewoon nog even doordringen denk ik), maar vandaag zijn we toch even lekker naar het strand gegaan om te wandelen.

In NZ ga je niet naar het strand om lekker de hele dag in de zon te liggen bakken. Door het gat in de ozonlaag is dat echt niet aan te raden. In tegenstelling tot in NL is iedereen hier zich daar wel van bewust, en houdt zich er ook aan. Je ziet Kiwi’s vrijwel nooit in de zon zitten, en als ze er al in zitten is het nooit lang. Je voelt de zon ook echt hard branden waardoor je het snel merkt als je er te lang in zit. Het strand ligt dus ook niet bezaaid met zonaanbidders. Er zijn wel mensen aan het zwemmen, surfen, strandzeilen, kitesurfen, etc. Bedrijvigheid genoeg, alhoewel je het geen “drukte” kunt noemen: er is aan alle kanten minstens 20m tussen jou en de volgende wandelaar, als het niet meer is. En dan is dit nog een druk strand voor NZ’se begrippen, bij Ashburton heb je geluk als je op het strand überhaupt iemand tegenkomt.

Christchurch heeft ook een heuse pier, en onder de pier was een lokale kunstenaar bezig om een kunstwerk in het zand te maken. Zag er wel leuk uit, voor zo lang het duurde. De vloed maakte zich meester van het kunstwerk nog voor het helemaal af was... :-)

Ik denk dat we hier de komende tijd wel vaker te vinden zijn.