woensdag, maart 07, 2007

Children's Day

Heb je vroeger ook wel eens aan je ouders gevraagd als vaderdag of moederdag eraan kwam wanneer het nou eens kinderdag was? Kreeg je dan ook altijd het zeer onbevredigende antwoord dat het elke dag kinderdag was? Achteraf wel begrijpelijk, maar als kind vond ik het altijd maar erg oneerlijk.

Nou, hier in NZ hebben de kinderen wat dat betreft eindelijk gerechtigheid, want retteketetteketet: in NZ vieren ze kinderdag! Ze noemen het hier Children's day en dit jaar was het op zondag 4 maart. Er worden dan allemaal evenementjes georganiseerd zoals picknick met gratis springkussen in een parkje, extra korting voor families bij een rondvaart door de haven, de bieb doet wat, het museum doet wat, noem maar op.

Het gaat ook niet om cadeautjes, nee je moet quality time met de kinderen doorbrengen. Dat gebeurt hier namelijk veel te weinig. Ik weet niet of jullie je kunnen herinneren dat er een paar weken terug een Unicef rapport was over kinderwelzijn en dat NL in een aantal zaken bovenaan stond? Nou, NZ was dus de slechtste van alle westerse landen. Dus wat dat aangaat kunnen ze hier nog best wel wat van NL leren. Zo lang ze kinderdag maar niet afschaffen! :-)

Labels: ,